Biocomposiet koffers van Hulshof

27-11-2014

Met succes kijken we terug op het samenwerkingsverband in het kader van het IMPT (Innovatief Materialen Platform Twente). Afgelopen woensdag vond in de Grolsch Veste het eindcongres plaats. Het IMPT had als ambitie ‘open-minds’ bij bedrijven te bereiken door kennis en de bruikbaarheid van nieuwe materialen voor het MKB te vergroten. Een ambitie die Hulshof aansprak omdat  productinnovatie op basis van nieuwe materialen hoge prioriteit heeft.

 

Resultaat:
Hulshof heeft tijdens het IMPT een koffer ontworpen uit bio-composiet en een koffer waarbij onder andere vezels van gerecycled textiel zijn gebruikt. Deze zogenaamde KLM koffer, die in verscheidene nieuwsartikelen is getoond, is daarvan een voorbeeld. Deze koffers zijn inmiddels uitontwikkeld.

 

Toekomstvisie;
Hulshof ontwikkelt op dit moment samen met Guardian een koffer met schalen op basis van hernieuwbare materialen, zogenaamde bio-elastomeren. Dit materiaal kan in het productieproces specifieke eigenschappen meekrijgen, waardoor het bijvoorbeeld zeer slagvast wordt, maar toch licht qua gewicht. Uiteindelijke doel is de ontwikkeling van een nieuw kofferconcept met lagere assemblagekosten en een verbeterde recyclebaarheid. De bio-elastomeren moeten helpen deze eigenschappen te verwezenlijken.

 

Tijdens het Innoversum is er een video gemaakt van ons bedrijf en onze ervaringen met het IMPT. Bekijk hier het filmpje op Youtube.